Det krävs mycket för att driva Folgerforsens

Det är mycket som ska till för att driva ett pensionat som Folgerforsens, saker som den som inte är mitt i restaurang- och hotellbranschen nog inte tänker på, och inte ens alla som jobbar med/på hotell. Folgerforsens är ju lite annorlunda än ett hotell mitt i en stad, till exempel. Den lantliga inramningen gör skapar inte bara atmosfär, stämning och en rofylld miljö. Den ställer också en del krav, och till viss del kan Folgerforsens nästan sägas vara som en bondgård. I begränsad bemärkelse dock, men ändå. Det är stora ägor att ta hand om, tunga saker som ska flyttas och så vidare. Det kräver rätt maskinpark, om man säger så, och vårt garage är lika mycket en verkstad som en plats att förvara bilar på. Det händer mycket där, speciellt på vintern när vi har tid över till annat än att passa upp på våra gäster.

Investeringar i ”garaget”
Så vi har inför årets vinter investerat en del i vårt garage. Närmare bestämt i traverskranar. Det finns en hel del tyngre saker, maskiner och annat, som vi behöver flytta då och då, för att inte tala om när något behöver översyn, eller reparation. Då är en traverskran en väldigt bra lösning som underlättar vårt arbete enormt, även om det var en rätt så stor investering. Men vi räknar med att den kommer att betala sig i längden, och vi har under 2017 kunnat lägga undan en rätt så ansenlig summa (som vi ser det, i alla fall). Det gjorde att det var ett rätt så enkelt beslut att investera i garaget. Själva pensionatet ser vi inga direkta behov av att investera i just nu – det håller måttet och mer därtill.

Det här är kanske ingenting som ni som kunder direkt märker någon skillnad av, men tro oss, en förenkling av det osynliga bakomliggande arbetet kommer att göra att vi kan ta ännu bättre hand om er, våra besökare, och ge er bästa möjliga service. Även om det är en förbättring som i stort sett är osynlig för er.

Välkomna till Folgerforsens 2018!


Posted in Blogg by with comments disabled.