En bättre fiskeupplevelse

Det finns många människor som kommer upp hit till oss för att prova sin fiskelycka. I närheten av bostäderna här i Folgerforsen finns det både härliga forsar och vattendrag där man kan flugfiska sig dagarna i ända, och i anslutning till dessa forsar så finns det också en stor och vacker sjö som erbjuder ett fiske som är exemplariskt. Som det ser ut nu så är inte fiskesäsongen igång som det brukar vara under vår, sommar och höst, men det finns ändå tappra besökare till oss som gärna ger sig ut på isen och sätter sig och pimplar. Med andra ord går det alldeles utmärkt att fiska året om när du bor på Folgerforsen!

En större satsning på fisket

Det stora intresset som många av våra gäster delar har fått oss att fatta ett beslut där vi kommer att fokusera än mer på att göra allt som vi kan för att underlätta för våra gäster. Därför kommer vi att i vår börja arbeta med att möjliggöra än bättre fiskemöjligheter i sjön, där vi kommer att se till att det finns gott om bryggor, där det är möjligt att teckna ett fiskekort direkt när man bokar ett rum och vi kommer också att utrusta våra bryggor med egna båtar, för de som är intresserade av att använda sig av båten när man fiskar.

Vi har förstått att det kan vara ganska besvärligt att navigera i en sjö som man inte tidigare har fiskat i, och ska vi vara helt ärliga så vet vi inte riktigt själva hur botten är skapt i sjön. Det är därför som vi har införskaffat några gps plotter till alla de båtar som ligger och väntar på att få känna på vårvatten. Med hjälp av en GPS så blir det lätt för den som styr båten att veta var den kör, hur det borde köra samt få bra koll på var eventuell fisk kan finnas. Vi har med andra ord inte bara skaffat dessa gps plotters för att det ska bli enklare att fiska, vi har också gjort det för att det ska vara säkrare för våra gäster på sjön och samtidigt, förhoppningsvis, undvika att våra båtar tar skada av att gå på grund.

En större upplevelse

All fisk som våra gäster plockar upp kan de välja vad de vill att göra med. Antingen så släpper de tillbaka dem, ordnar en brasa vid stranden och tillagar den eller också så tar de med dem hem till oss på Folgerforsen där vi kan ta hand om fisken och tillaga en riktigt god middag på det som fångats. Det blir på så sätt en större upplevelse för våra gäster, där de själva är med och styr hur deras vistelse här hos oss blir!


Posted in Blogg by with comments disabled.