Lågsäsong men mycket att göra

2016 börjar närma sig sitt slut och vi kan väl redan nu säga att vi fick rätt i vår spådom att det skulle bli ett bra år för Folgerforsens. Just nu är det dock lite stiltje; det här är inte precis högsäsong för oss, men det är vi väl medvetna om, och är också någonting som vi planerat för. Det faktum att vi inte har så många gäster just nu är faktiskt också lite av en fördel. Låter det konstigt? Det är det egentligen inte. Låt oss förklara varför ett hotell & pensionat inte alltid vill vara fullbokat, utan tvärtom, perioder med mindre besökare kan vara bra.

Byte av vitvaror
Vi har precis börjat byta ut många av våra vitvaror, som våra frysar och tvättmaskiner. Det är ett jobb som tar lite tid och som oundvikligen innebär vissa störningar i verksamheten. Om vi skulle gjort detta under högsäsong så skulle det med största sannolikhet påverka gästernas upplevelse av sin vistelse här, och det inte på ett positivt sätt. Dessutom skulle vår personal få jobba extra hårt, och det vore ju inte heller så bra. Utarbetad personal kan inte alltid bemöta gästerna så tillmötesgående och vänligt som de borde – de är inte mer än människor, med känslor som alla andra. Stress kan leda till att människor uppför sig på ett sätt som de normalt inte skulle, och stress leder också i förlängningen till utbrändhet, vilket vi naturligtvis vill undvika här på Folgerforsens.

Bytet av vitvaror går bra, men det är ett tungt arbete, speciellt då att byta ut våra stora frysar. Men allting ser ut att gå vägen och vi tror inte att de gäster vi har har märkt särskilt mycket av det hela. Vi fortsätter att erbjuda den bästa tänkbara servicen till alla våra gäster.

Nu är det också snart jul och vi kommer då inte att ha något speciellt arrangemang. Men till 2017 funderar vi på om vi inte skulle ha något speciellt julerbjudande, möjlighet att fira jul här hos oss. Vi vet att andra hotell och pensionat brukar ha det, så varför inte också vi?


Posted in Blogg by with comments disabled.