Norrland – Sveriges pärla

Vila ut i våra sängar efter en dag på fjälletSom många säkert känner till så är Sverige ett fantastiskt semesterland som kan erbjuda mängder av variation på miljöer och sevärdheter. Vi vill däremot bestämt hävda att det absolut bästa och vackraste som du kan uppleva med Sverige är Norrland och allt vad Norrland kan ge dig av natur och kultur. Det är ett unikt sätt att semestra på, då man verkligen får känna in det genuina med fjällvärlden, bland det vackraste man som människa kan se i sitt liv och dessutom en upplevelse som man sent kommer att glömma.

Här finns den riktiga vildmarken, samtidigt som du har all möjlighet i världen att besöka många av de norrländska städerna med restauranger, barer och bra nattklubbar. Städer som Luleå, Umeå och Kiruna har den senaste tiden satsat mycket på turistnäringen, vilket medför att städerna i sig har växt och fortsätter att växa. Det betyder alltså att du inte behöver bo i en kåta under din vistelse i Norrland och bara äta torkat renkött (även om det såklart också är möjligt), du kan även njuta av lyxen som Sveriges norra städer kan erbjuda.

Fjällvärlden
Naturen är dock den del av Norrland som är den klart bästa och det är inte många som inte berättar fantastiska historier om hur vackert det är i norra Sverige. Här kommer du att kunna njuta av höga berg, strida älvar, små kalla fjällbäckar, sjöar, hav, skog och vildmark. Kan man egentligen begära så mycket mer? Att allt detta finns samlat på ett och samma ställe gör resmålet självklart!  I Norrland har du också möjlighet att se några av de riktigt speciella sakerna med Sverige, antingen kanske du kan se Storsjöodjuret i Östersund eller uppleva Ishotellet i Kiruna. Som sagt så är det en unik fjällvärld som Norrland har att erbjuda och det blir en garanterat bra upplevelse! Varför inte vandra upp för Sveriges högsta berg, Kebnekaise?

Kustlandskapet
Längst med kusten finns det många vackra städer och trots att Norrland kanske har ett oförtjänt rykte om sig att vara ett kallt landskap så är det sommartid väldigt varmt här. Vad kan då passa bättre än att njuta av exempelvis Pite Havsbad? Havet är också en upplevelse i sig, som lockar till många olika aktiviteter. Vem vet, du kanske blir sugen på sälsafari?


by