Rent och varmt hos Folgerforsens

Värme. Vatten. Sanitet. Saker som vi inte kan leva utan även om det kan kännas tråkigt att prata om. Att syssla med det sakerna är ingenting som de flesta anser vara speciellt romantiskt, men å andra sidan, de flesta jobb är inte speciellt romantiska när allt kommer omkring. Men de måste ju utföras av någon och då är det ju bra att det finns de som är intresserade och, inte minst, kunniga. VVS, som det förkortas, är speciellt viktigt för hotell, som Folgerforsens.

Hotell ska ju vara rena och fräscha och så, samtidigt som VVS-system utsätts för större press än i en vanlig bostad, med en strid ström av gäster som kan göra det svårt att hålla ”ordning på torpet”, så att säga. En utmaning med andra ord! Och vi har på senare tid börjat tveka lite om vårt VVS-system verkligen håller måttet, i och med att vi nu tar emot fler kunder. Systemet är ju rätt så gammalt också.

Lite problem
Därför så bad vi ACE VS Teknik kolla på det hela och de sade att jo någon katastrof var det väl inte, men nog fanns det att göra alltid. Och så berättade de vad som kunde räddas och vad som behövde en helt ny installation. Lite svettigt i och med att vi trodde att vi skulle få gå man ur huse för att betala allting, men så farligt var det inte, och i år kommer vi också att gå med en skaplig vinst (det vet vi, fastän nästan halva året är kvar, om ingen katastrof inträffar).

Så det kommer att ske lite senare under hösten, delar av systemet byts ut, delar repareras och allting kommer sedan att vara frid och fröjd. Jag litar på att allting de sade var korrekt, för det jag kände till sedan tidigare var helt rätt. Dessutom verkade det vara riktigt hyvens och schyssta killar och även om hantverkare, rörmokare och liknande har lite dåligt rykte så vet vi ju att de allra flesta är hederliga. Nästa år kommer Folgerforsens att vara ännu ett steg bättre, även om gästerna nog inte kommer märka någon skillnad.


Posted in Blogg by with comments disabled.