Spännande och annorlunda investering på gång

Vi på Folgerforsen går just nu i tankar på att göra en lite oväntad investering. I alla fall oväntad om man inte känner oss och vår situation lite närmare. Vi ska nämligen skaffa oss en begagnad traktor. Det kanske inte är det första man tänker att ett hotell & restaurang ska skaffa sig, men för oss är det egentligen helt logiskt. Vi har rätt så stora marker där det är många tyngre arbeten som behöver utföras. Vi är inte riktigt en bondgård men ligger närmare det än de flesta andra hotell som finns i Sverige. För vår del är vi säkra på att en traktor är en investering som kommer att löna sig, och det inte bara i längden utan väldigt snabbt. Ta bara en sådan sak som att ploga snö! Här uppe i Norrland så får vi ju mycket av den varan och med en traktor kommer plogandet att bli lekande lätt.

Bättre begagnat duger åt oss

Vi behöver heller inte en splitterny traktor av senaste årsmodellen. Billig men fullt fungerande räcker definitivt för vår del. Därför kommer vi att köpa en begagnad traktor, men tro inte att det kommer bli något billigt skräp, alls inte! Vi ska skaffa vår begagnade traktor från Rackstad Bil & Delar, en försäljare av begagnade fordon som gör en noggrann kvalitetskontroll innan den läggs ut för försäljning. Vi har gjort efterforskningar och känner oss säkra på att vi kommer att få en bra traktor som kommer hålla många år till!

Kringutrustning

En del kringutrustning kommer vi dock att behöva skaffa oss. Först och främst då en plog, men även snökedjor. En snöplog ska inte behöva kosta så mycket har vi förstått, utan en begagnad sådan går att fås för under 5 000 kronor. Vi är dock beredda att gå högre än så eftersom vi räknar med att det antalet insparade arbetstimmar som en sådan kommer innebära gör att den betalar sig själv på en vinter, utan några som helst problem. Snökedjor är inte heller det någon större utgift. Sedan till våren och sommaren får vi sed vad för annan extrautrustning som behövs. Men bara plogdelen gör det värt det att skaffa en traktor för oss!


Posted in Blogg by with comments disabled.